Underlagsduk med 30-årig vattentätgaranti

Håller snabbt på att bli en favorit bland landets plåtslagare.

Den nya underlagsduken för bandtäckta plåttak, Mataki Haloten STEEL, lanserades i början av 2015 och håller snabbt på att bli en favorit bland landets plåtslagare. Mycket tack vare den 30-åriga vattentätgarantin.

Mataki Haloten STEEL är tjockare än en vanlig underlagsduk, för att hålla tätt kring klammer- infästningar och jämna av underlaget vid renovering. Produkten har en stomme av polyester som är täckt av en kraftig bitumenblandning för vattentäta infästningar. Tack vare en UV-stabil yta kan underlagstäckningen ligga öppen och exponeras för UV-strålning i hela 12 månader, utan att äventyra kvaliteten och den förväntade livslängden på minst 50 år. Denna egenskap gör även produkten optimal att ligga under ofalsade takpannor. Den sandfria ytan är halksäker och förhindrar repor i plåten under takläggningen. Mataki har även minskat tjockleken på överlappsskarvarna för att dessa inte ska synas genom plåten. 

Jim Gustafsson, plåtslagare och ägare av Laholms Plåtslageri har väntat länge på ett modernt alternativ som kunde ersätta den traditionella byggpappen.
– Sandad byggpapp är väldigt hal och riskerar att repa plåten, vilket försvårar vårt arbete. Vi ansvarar ju för kvaliteten på det färdiga taket och vill vara säkra på att vi har bra grejer som ligger under. Vi kräver numera att Mataki Haloten STEEL alltid används som underlagstäckning när vi lägger bandtäckta plåttak. Vi informerar våra snickerikontakter om detta eftersom det ofta är snickaren som köper och lägger underlagspappen.

Ökad försäljning tack vare garantin 

Underlagsdukarna Mataki Haloten STEEL och Mataki MB 380 omfattas båda av en 30-årig vattentätgaranti. Det är en garanti mellan husägaren och Mataki som täcker kostnaderna för reparation eller omläggning av bristfällig produkt. Garantin kan lämnas av byggentreprenörer som genomgått utbildningen Mataki Solution tak, en kostnadsfri utbildning som också finns som e-learning.
– Utbildningen är populär bland snickare och plåtslagare vars kunder ofta är beredda att betala extra för ökad trygghet. Det enda entreprenören behöver tänka på är att följa monteringsanvisningen. Dessutom är utbildningen ett bra tillfälle att diskutera riskkonstruktioner och utbyta erfarenheter med kollegor i branschen, säger Peter Edfeldt, distriktschef för Mataki bygghandelsprodukter i Västsverige. 

Mattias Persson, Wargöns tak i Vänerborg, har genom gått utbildningen Mataki Solution tak genom XL-BYGG. För honom har garantin blivit både ett kvalitetsmärke och ett säljargument.
– Vattentätgarantin är ett mervärde i min försäljning. Att den är ställd till Mataki och inte till mig som småföretagare blir en extra trygghet för kunden.